CURLING IN OUDEWATER EEN DAVEREND SUCCES

Dat curling leeft in Oudewater is zacht uitgedrukt. Binnen 10 minuten nadat de inschrijving voor de curlingcompetitie was geopend, was het maximaal aantal van 66 teams behaald. Een combinatie van korte nachtrust, doorzettingsvermogen en geluk heeft voor deze 66 teams zijn vruchten afgeworpen. Voor de overige teams restte niets anders, dan zich aan te melden voor de reservelijst.

Gealarmeerd en zichtbaar geroerd door het overweldigende aantal aanmeldingen voor de reservelijst, heeft dit de wedstrijdleiding doen besluiten om in spoedzitting bijeen te komen.

Na intensief beraad is besloten om in lijn met andere belangrijke Oudewaterse evenementen zoals carnaval en het open Tante Pietje schaaktoernooi, het thema van de curlingcompetitie:

“meedoen is belangrijker dan winnen”

in volle omvang te respecteren.

De wedstrijdleiding heeft daarom de competitieopzet zodanig gewijzigd, dat het maximaal aantal teams is opgerekt naar 126 teams. De keerzijde van deze aanpassing is dat er direct volgens een knock-out systeem wordt gespeeld, waarbij de beste 48 teams uit de poulewedstijden doorgaan naar de 8e finale wedstrijden. Na maandag 23 december wordt bekend gemaakt welke 48 teams doorgaan naar deze volgende ronde. Voor alle overige teams stopt het curlingavontuur na de poulewedstrijden.

Deze aanpassing in het wedstrijdschema betekent dat ongeveer 1000 actieve deelnemers de ketels zullen kruisen gedurende 174 wedstrijden.
Mogelijk een Oudewaters Guinness World record.

Ieder team heeft ondertussen zijn wedstrijddatum en tijd via de mail ontvangen, waarbij we rekening hebben gehouden met de opgegeven voorkeuren.

Nog enige belangrijke aandachtspunten om alles goed te laten verlopen:

  • Wees op tijd. Vanwege het drukke schema wordt niet gewacht
  • In tegenstelling tot vorige edities zorgt de organisatie voor bezems, dus bezems thuis laten
  • Sportiviteit staat voorop
  • Alle informatie over dit toernooi is te vinden op: ijsbaanoudewater.nl

Wij wensen iedereen veel plezier bij dit unieke Oudewaterse evenement.

De wedstrijdleiding

Curling Competitie

Inschrijfkosten voor deelname aan de Curling Competitie bedragen € 20,- per team.

Dit bedrag moet voor de aanvang van eerste wedstrijd voldaan zijn.

Een team bestaat uit minimaal 5 personen en maximaal 9 personen.

Algemene informatie curlingcompetitie
Algemene regels curlingcompetitie
Curlingspel uitgelegd

Downloads